7 дієвих порад, які допоможуть економити під час подорожі

Моя Європа / Блог / Поради / 7 дієвих порад, які допоможуть економити під час подорожі

У багатьох людей подорож асоціюється з словосполученням «великі гроші» або дорого. Проте можу Тебе запевнити, що це не так. Звичайно деякі кошти необхідно мати, так як гроші потрібні для харчування, прожиття,  проїзду, сувенірів, а також деяких розваг, які ви не знайдете вдома.

В цій статті я даю 7 порад, що збережуть Твої гроші, але не перешкодять хорошому відпочинку.

зекономмити на подорожі.

Як заощадити на їжі

Харчуватися в ресторанах Європи насправді дорогувато, адже там цінують робочу силу і за сервіс потрібно викласти кругленьку суму. Проте є багато варіантів скуштувати смачні та традиційні страви не витративши всі свої заощадження. Шукайте маленькі кафе поза центром міста, так як в туристичних місцях ціни накручують у кілька разів. Переважно власниками маленьких закладів є сім’я, яка з душею відноситься до роботи, а також готують смачні страви за недорогими цінами. Тобі обов’язково сподобається обідати у компанії місцевих та спостерігати за їхніми звичками та культурою.

економна подорож дешева їжа

Також шукай заклади типу «ALL YOU CAN EAT», де ви за невелику суму можна смачно та основне ситно поїсти. Принцип роботи: вхід у кафе платний, а там необмежений час можна їсти до схочу усе, що покладено на шведський стіл.

Як заощадити на телефоні і Інтернеті

Якщо плануєш довгу подорож по території однієї країни, хорошим варіантом буде придбання сім-карти місцевого оператора.

Також економним варіантом є спілкування з друзями та рідними за допомогою інтернету. Сьогодні доступ до Wi-Fi  є в багатьох місцях, часто безкоштовний. Халявний інтернет можна знайти і у закладах харчування, університетах та центрах туристичної інформації.

Подорож групою

Їхати групою у подорож завжди дешевше і ще значно цікавіше ніж одному. Найпопулярніші групові подорожі – це автобусні тури, що є найдешевшим видом групових мандрівок. Зазвичай автобусні тури включають у себе відвідання кількох відомих туристичних місць – і це велика перевага, тому що за невеликі гроші можна відвідати кілька цікавих країн. Також під час подорожі супроводжуючий групи допомагає зорганізувати час, щоб всюди встигнути і завжди надає допомогу у різноманітних ситуаціях.

економна подорож автобусний тур

Корисна інформація по містах

В подорожі важливо теж орієнтуватися, що цікавого є в місті, щоб маючи, окрім екскурсій, вільний час добре його спланувати.

В цьому допоможуть безкоштовні додатки до смартфонів, планшетів, так корисні веб-сайти чи друковані путівники.

Там ви знайдете усю необхідну інформацію про цікаві місця, які необхідно відвідати.

зекономити на подорожі туристичні додатки

Часто жителі міста можуть знати таємні куточки, які не дуже відомі серед туристів, але показують справжнє життя міста і його колорит. Тому сміло запитуйте у знайомих і незнайомих мешканців міста про те що можна, а головне варто побачити.

Карти для подорожі

Карту міста, в яке Ти їдеш, краще купляти по приїзді до країни або ж у саме місто. Також у кожному туристичному місті є Інформаційні центри для туристів, де можна заощадити і з легкістю взяти безкоштовну карту.

зекономити на подорожі карти

Знижки для студентів

Якщо Ти ще студент, то відправляючись у подорож не забудь взяти з собою студентський квиток. У багатьох туристичних містах у Європи мож використати свій студентський квиток і отримати знижку на проїзд у транспорті або ж безкоштовно потрапити до якогось закладу чи на цікавий заходу.

зекономити на подорожі студентський квиток

 Безкоштовний вхід у музеї

Насправді, щоб відвідати найкращі музеї Європи зовсім не потрібно платити великі гроші. Для того, щоб зацікавити більшу аудиторію, деякі музеї пропонують вхід зі знижками або взагалі безкоштовний у певні дні. Інформація про це розміщена на їх сайтах.

екномна подорож безкоштовний вхід в музеї

Наприклад, один з найбільших у світі музеїв – Лувр в  кожну першу неділю місяця можна побачити безкоштовно. Також, будинок парламенту ФРН у Берліні, відкритий для всіх бажаючих, для цього потрібно всього лиш зареєструватись на сайті Рейхстагу та заздалегідь роздрукувати вхідний білет.

економна подорож

Отож, обмежений бюджет не заважає нам подорожувати! Головне це сильне бажання пізнати світ, розвинути себе та отримати незабутні враження. Подорожуючи ми відкриваємо щось нове для себе і в собі. Тому не бійтеся і живіть на повну!

Автор статті

Наталія Попович

Наталія Попович